Після свят 15 дітей злягли з алкогольним отруєнням


У Києві після новорічних свят в наркологічні лікарні з алкогольним та наркотичним отруєнням потрапили 15 дітей.

За словами фахівців, останнім часом це звичайна "святкова" статистика, повідомляє телеканал "Сіті".

"У день поступали від 3 до 5 дітей. Зазвичай пиятика починається до свят і триває кілька днів, а тут свята були підряд, тому в лікарні – півтора десятки", - сказав головний позаштатний фахівець Головного управління охорони здоров'я Борис Шейман.

Загалом за минулий рік алкоголь вклав на лікарняне ліжко понад 500 столичних дітей. Усе через те, що проблеми дітей батьки навмисне приховують. Алкоголізм і наркоманію і досі вважають вадою виховання, а не серйозною хворобою.

"Дитина буде пізніше повертатися додому, у неї з'явиться нове коло знайомих, батьки, певно, будуть знаходити невідомі речовини в кишенях, але у 100% випадків вони не звернуться по допомогу", - сказав головний позаштатний фахівець Головного управління охорони здоров'я Володимир Ярий.

Відтак у лікарню діти потрапляють далеко не на ранніх стадіях.

У найскладніших випадках дорослих і дітей привозять в наркологічну лікарню.

"Діти в нас поступають постійно. Упродовж 2011 року ми лікували 37 дітей. В основному діти, що мали проблеми з вживання канабіноїдів, деякі мали залежність від алкоголю, кілька від амфітамінів", - розповіла заступник головного лікаря наркологічної лікарні Ірина Звершховська.

Статистика в Україні вражає: половина юнаків щоденно вживають алкоголь. Тож, щоб уберегти дітей, батькам рядять уважно слідкувати за чадами і при перших підозрах звертатися до фахівців.

Зокрема, в Києві нині створили цілодобові наркологічні приймальні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ