Київ на смак: шоколадні ріки, вареничні береги



Фото wwwomen.com.ua

У столиці регулярно проводяться дегустації й екскурсії для гурманів. А по вихідних влаштовують майстер-класи, де можна приготувати своїми руками якусь страву, пише "Сегодня".

Так, у Львівській майстерні шоколаду, що на вул. Антоновича, 45, кожні вихідні проводяться незвичайні майстер-класи. Упродовж 1,5-2 годин учасники мають нагоду не лише послухати цікавинки з історії шоколаду, а й наробити цукерок своїми руками.

Фото  wwwomen.com.ua 

Попередній запис за тел. 050 468 41 91. Вартість — 200 гривень з людини.

Весело провести вихідні можна на майстер-класах для дітей. Зокрема, 14 січня в "Мамаєвій слободі" упродовж двох годин вчитимуть ліпити вареники й розкажуть про історію різдвяних свят. Запис по тел. 425-16-90, вартість — 200 гривень.

Фото tereveni.org.ua

На іншому майстер-класі для дітей — "Космічні десерти" – учасників навчать декорувати десерт "Космічний еклер" і своїми руками готувати коктейль "Чумацький шлях". А на великому екрані дітям покажуть космос із планетами, зірками й проведуть космічну вікторину.

Фото eceptishi.livejournal.com

Запис за тел. 050 875-93-22. Вартість — 230 гривень з людини.

Проект "Цікавий Київ" щовихідних влаштовує чайні посиденьки, під час яких читають лекції "чайні історії".

До слова, напій наливають зі справжнього стародавнього вугільного самовара, а вприкуску до чаю подають бублики й інші солодощі.

Фото love.rambler.ru 

Зазвичай лекції проходять у кав'ярні на вул. Петлюри, 10 (запис проходить заздалегідь на сайті interesniy.kiev.ua, питання можна задавати за тел. 491-11-76).

Вартість двогодинного чаювання 80 гривень.

Єдиний музей у Києві, присвячений їжі, це Народний музей хліба, що на вулиці Вишгородській, 19. У ньому зібрано більше 2 тисяч експонатів, у тому числі 150 оригінальних короваїв, привезених з різних куточків України, національний хліб Росії, Білорусі, Узбекистану, Грузії, Литви, Латвії, Франції й інших країн.

Щоправда, спробувати в музеї нічого не вдасться, можна тільки дивитися й слухати.

Відвідувачів попередньо просять записуватися за телефонами 430-02-60, 430-00-64, 430-04-91. Вартість квитка для дорослого — 10 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ