Будинок вчителя може впасти в будь-який момент?



Фото uhmi.org.ua

Пам’ятка історії національного значення Київський міський будинок учителя на вул. Володимирській, 57 перебуває в аварійному стані та може розсипатись як картковий будиночок.

Про це заявляє колектив Будинку вчителя, повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

На сьогодні ремонту потребують частина покрівлі будинку, внутрішні та зовнішні куполи над конференц-залом, зовнішні фасади споруди, чавунна огорожа, зовнішні кабелі електроживлення, розподільче обладнання електрощитові, дворова каналізаційна система, які експлуатуються більше 50 років.

"На сьогодні, за попереднім обстеженням об’єкту, вартість ремонтно-реставраційних робіт сягає 25 тисяч гривень", - сказав Бригинець.

Враховуючи культурну та соціальну значимість будівлі, вказаний об’єкт необхідно включити до Програми соціально-економічного розвитку Києва на 2012 та наступні роки.

Для довідки. Київський міський будинок учителя — комунальний комплексний позашкільний заклад у системі позашкільних закладів освіти міста Києва. Напередодні революції був відомий як "Педагогічний музей", а в історію ввійшов як будинок Української Центральної Ради – першого однопалатного українського Парламенту, яка проголосила створення УНР та підписала акт злуки між УНР та ЗУНР. 

Сьогодні в приміщеннях Будинку вчителя розміщені Педагогічний музей, державна науково-педагогічна бібліотека Сухомлинського та виставкова експозиція "Музей Української революції 1917-1921 років" Національного музею історії України, культурний центр "Кияночка", Київська організація Профспілки працівників освіти і науки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ