З березня реклама подорожчає на 20%



Фото beatles.com.ua

Київська влада вирішила підняти тарифи на розміщення зовнішньої реклами та встановити правила розташування у місті рекламних носіїв.

Про це йшлося під час зустрічі з операторами рекламного ринку у четвер, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, з 1 березня 2012 року тарифи на розміщення зовнішньої реклами для операторів зростуть у середньому на 20%, а тарифи на розміщення лайтпостерів – 25%.

"Рекламні компанії кожен рік збільшують плату для своїх клієнтів на величину медіаінфляції. Натомість київська влада у 2009 році суттєво зменшила тарифи для операторів і три роки не корегувала їх. Плату за місця необхідно привести до ринкових реалій", – пояснив підняття тарифів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Також будуть змінені правила розташування рекламних конструкцій у Києві. Згідно із проектом Концепції розвитку зовнішньої реклами в місті Києві планується ввести чотири зони розміщення рекламних об’єктів.

У нульовій зоні (до якої увійдуть буферні території архітектурно-історичних заповідників, об’єктів Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, пам’ятки історії та архітектури, а також прилегла до них забудова, ландшафтні парки та адміністративний центр міста) буде заборонено розміщення будь-яких рекламних засобів.

Проект Концепції розвитку зовнішньої реклами в місті Києві розміщено на сайті kmv.gov.ua для обговорення громадськістю. 26 січня документ буде винесено на розгляд депутатів Київської міської ради.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ