Охорона і машини чиновників обходяться киянам у більш ніж 11 мільйонів



Фото sms.gov.ua

Минулого року київські чиновники забезпечили себе охороною за 5,5 мільйона і телефонами за 2 мільйони гривень.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на "Вісник держзакупівель".

Торік Київська адміністрація і Київрада найбільше коштів платників податків витратили на автомобілі. Обслуговування 23 машин обійшлося у майже 5,7 мільйона гривень.

П'ять із них закріплені за секретаріатом Київради — дві "Тойоти Камрі" (2006), "Хюндай" (2006) і два "Опеля Омега" (2003). Іншими 18 машинами (в основному "Тойоти" та "Опелі") користуються чиновники.

Секретар Київради Галина Герега від службової машини відмовилася, їздить на особистому "Мерседесі", голову КМДА Олександра Попова возять на минівені "Фольксваген" держохорони, заступників голови — на "Тойотах", начальників головних управлінь — в основному на старих "Опелях" і "Хюндаях".

У середньому на кожну машину на місяць витрачають 20,5 тисяч гривень, а в день авто обходиться у 854 гривні (оренда гаража, обслуговування й вартість бензину).  

За послуги охорони секретаріат Київради заплатив порядку 5,5 мільйона. Зараз владу охороняє 20 людей, які чергують біля входу в будинок, на парковці, біля сесійного залу під час засідань і на 9-му поверсі, де сидів мер.  

На обслуговування закордонних делегацій та гостей КМДА витратили близько 800 тисяч гривень. Туристичні послуги надавала компанія "Київський супутник".

У 6,5 мільйона гривень обійшлися послуги з управління нерухомістю (прибирання після чиновників, ремонт, обслуговування будівель на Хрещатику, 36-а,б,в,г та на Хмельницького, 6-а).  

2,3 мільйона витратили на відомчу автоматичну телефонну станцію (стільки ж у бюджеті 2012 року закладено на ремонт усіх пам'яток столиці), 1,2 мільйона – на годинники з написом "від голови КМДА"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ