З автомобілістів незаконно деруть гроші за парковку



Фото Сегодня

Незважаючи на те, що з 1 січня вступила в дію постанова Кабміну, яка дозволяє не платити за стоянку автомобіля на "необладнаній" парковці, комунальники продовжують брати плату з автомобілістів.

Про це пише "Київ. Коментарі".

Згідно з постановою, брати гроші на стоянках без паркоматів, заборонено, однак 10 січня, коли кияни виїхали на роботу після свят, гроші за стоянку здирали на всіх парковках.

Лише за один день з автомобілістів незаконно взяли тисячі гривень, відзначає видання.

Так, співробітники КП "Київтранспарксервіс" на вул. Червоноармійській з готовністю демонстрували роздрукований текст постанови, однак акцентували увагу не на 14-му пункті (який регламентує обов’язкову наявність паркоматів), а на 29-му, у якому йдеться про варіанти оплати.

Зокрема, наголошували на тому, що другий абзац цього пункта дозволяє оплачувати послуги парковки так званим паркувальним талоном – "з рук" співробітника "Київтранспарксервісу".

Однак голова громадської організації "Комітет прямої дії" Дмитро Гнап радить автомобілістам не платити на необладнаних паркоматами стоянках, а дії паркувальників знімати на мобільний.

"Якщо паркувальник таки вимагає платити, спочатку варто ввічливо відмовитися, посилаючись на постанову, а далі телефонувати в міліцію. У такій ситуації ми радимо знімати все на фото чи відео. І попередити, що якщо щось станеться з авто, то його фото у вас є і що знайти його буде нескладно", - сказав Гнап.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ