Чиновникам мерії піднімуть зарплату



Фото komsomolsk.com.ua

У службовців Київської міськдержадміністрації зросте заробітна плата. Це стане можливим після скорочення працівників мерії.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерело у КМДА.

"Зарплату підвищать після реорганізації та скорочення 600 чиновників. Підняття зарплат всім співробітникам виправдане, адже на тих, хто залишиться, ляже додаткове навантаження", - сказав співрозмовник видання.

Офіційно ж в мерії кажуть, що фонд зарплати не збільшиться, а підвищення торкнеться тільки рядових співробітників. Мовляв, голова КМДА та його заступники, швидше за все, будуть отримувати стільки ж, скільки і в минулому році.

Крім того, є й ще одна причина для зростання доходу столичних чиновників. У фінуправлінні пояснили, що зарплата зростає через те, що з 1 січня піднявся рівень мінімальної зарплати в цілому по країні.

У мерії прогнозують, що рядові співробітники, у яких була найменша зарплата, стануть отримувати на 15% більше. А якщо врахувати ще й економію від скорочених, то зростання може скласти навіть 20-25%.

"Звичайно, ми будемо раді будь-якій надбавці, навіть якщо це буде підвищення на кілька сотень гривень. Адже на зарплату в 2 тисячі гривень особливо не розгуляєшся. Але головне, щоб збереглися всі надбавки та премії, які складають значну частину нашого доходу. Можливо, цього року вони виростуть", - розповіла робітниця одного з управлінь мерії.

Натомість керівництво на підвищення не особливо розраховує.

За словами застпуника голови КМДА, він має ставку 5,9 тисячі гривень, а всього отримує близько 12-13 тисяч на місяць, з урахуванням усіляких премій, надбавок, доплати за ранг, за вислугу.

"А підвищення зарплати цього року для керівників міськадміністрації не буде, оскільки ми отримуємо ставку значно більшу за мінімальну. Підвищать тим, хто отримує мало", - сказав Мазурчак.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ