Через 13 років Київ стане найзеленішою столицею Європи, - влада


Однією з цілей затвердженої Київрадою Стратегії розвитку міста до 2025 року є перетворення Києва на найзеленішу столицю Європи.

Про це заявив керівник розробників нового Генерального плану столиці – начальник КО "Інститут Генерального плану Києва" Сергій Броневицький.  

"Розмови про нібито заплановане знищення зелених  зон – це брудні інсинуації. Чинний Генплан з усіма внесеними до нього змінами справді передбачає їх забудову. Проект нового Генплану – чітко прописує їхнє функціональне призначення: зелені насадження загального користування", - сказав чиновник.

Він наголосив, що площа озеленених територій загального користування (парків, скверів, бульварів) у Києві зросте майже на 2,4 тисячі гектарів і перевищить 7,8 тисячі гектарів.  

"Киянам бракує парків, скверів і бульварів: при нормі 20 кв. метрів на одну особу забезпеченість зеленими насадженнями загального користування становить близько 14 кв. метрів. Проектом  Генплану передбачено зростання зазначеного показника до 23,41 кв. метра на особу", - сказав Броневицький.

Він додав, що цього буде досягнуто, зокрема, внаслідок часткової трансформації промислових територій в озеленені, а також за рахунок облаштування під культурний відпочинок міських лісів, що прилягають до житлових кварталів Лісового та інших спальних масивів.

Крім того, планується створити низку нових районних парків відпочинку.

"Буде збережено статус заказника Жукового острова та островів Ольгин та Козачий із включенням їх до складу Національного природного парку "Голосіївський", - пообіцяв Броневицький.

Як відомо, громадське обговорення проекту Генерального плану столиці триватиме до березня 2012 року.

Експозиція проекту розміщена в Будинку архітектора (вул.. Б. Грінченка, 7), матеріали – на веб-сайтах www.kga.gov.ua і kievgenplan.grad.gov.ua.  

Як відомо, раніше столичні екологи заявляли, що кількість зелених насаджень у місті насправді не зросте. Мовляв, вона збільшиться лише на папері, за рахунок лісів навколо Києва, які влада хоче назвати парками.
 
Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ