На Андріївському узвозі можуть знищити 18 художніх майстерень?


Депутат Київради Олександр Бригинець заявляє про можливе силове захоплення приміщення Нацспілки художників на вулиці Андріївський узвіз, 18.

4 січня, за його словами, стікає строк даний митцям Нацспілки на перебування у згаданих майстернях.

"Художники отримали попередження про необхідність звільнити займане приміщення нібито через пожежонебезпеку. Відповідні оголошення з вимогою виселитись до 4 січня, з посиланням на висновки Головного управління Держтехногенбезпеки Києва, були розвішені ТОВ "Авіанбуд", яке судиться з художниками за це приміщення", - розповів Бригинець.

Він додав, що це є свідченням того, що рейдери використовують для досягнення своїх цілей держслужби, і висловив переконання, що у зв’язку із реконструкцією Андріївського узвозу небезпека навмисного підпалу і знищення будинку посилюється, оскільки ніяка пожежна машина до нього не під’їде.

"Тому тільки самі художники, які ніяк не зацікавлені у знищенні майстерень в яких вони працюють, є надією на порятунок цього будинку", - впевнений депутат.

Депутат переконаний, що відсутність людей в будівлі – це шлях до його знищення.

"Аналогічна схема була застосована і до історичного будинку біля готелю Hyatt на вул. А. Тарасової, 4, з якого були відселені люди, а згодом він був знищений вогнем", - сказав Бригинець.

Як відомо, у 2007 році приміщення на вул. Андріївський узвіз, 18 було продане приватним структурам, всупереч праву Спілки художників, як орендаря, викупити цю будівлю.

Сьогодні художники доводять у суді, що продаж будівлі здійснено незаконно та всупереч інтересам міста.

Рішення про купівлю будівлі комерційною структурою вивчає Прокуратура Києва.

Дане приміщення спілка орендує з 1982 року, в майстерні працюють 18 художників. Згідно з орендною угодою, художники можуть перебувати у приміщенні до реконструкції будівлі, плану і затвердженої документації якої ще навіть не існує.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ