Київрада заклала столичні ЖЕКи під минулорічний кредит


Київрада дала згоду на передачу в заставу приміщення служб районних держадміністрацій під кредит у сумі 750 мільйонів гривень, який був узятий в 2010 році в "Укрексимбанку" для погашення різниці в тарифах перед "Київенерго".

За таке рішення на засіданні 29 грудня проголосували 72 депутати, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Начальник Головного управління комунальної власності КМДА Дмитро Парфененко нагадав, що Київрада в якості застави в 2010 році, при залученні даного кредиту, передала векселі. Разом з тим, у договорі було зазначено, що в наступному році векселі "конвертуються в заставу майна". За його словами, "Укрексимбанк" звернувся до КМДА із проханням вжити відповідних заходів.

"Насправді майна, яке можна передати в заставу, не так багато. Ми перебрали все, що є, вибрали найменш значимі об'єкти, які не можуть бути приватизовані або здаватися в оренду", - відзначив Парфененко.

За його словами, у підсумку були відібрані приміщення служб райдержадміністрацій, зокрема приміщення ЖЕКів, комунальних підприємств.

Разом з тим, у цей перелік не включені будинки, у яких розміщені самі райдержадміністрації.

"Нам потрібно вийти на 750 мільйонів гривень, однак, насправді, оцінка там (у рішенні Київради) не прописана", - додав він.

Нині Головне управління комунальної власності повинне провести оцінку затвердженого перцева приміщень і вийти на суму 750 мільйонів гривень.

Як відомо, КМДА у серпні 2010 року залучила кредит на загальну суму 1,5 мільярда гривень строком на 3 року під 12,75% річних, у тому числі 1 мільярда в "Ощадбанку" і 500 мільйонів гривень в "Укрексимбанку".

У грудні 2010 року КМДА залучила ще 500 мільйонів строком на 1 рік під 12,5% річних, по 250 мільйонів в "Ощадбанку" і "Укрексимбанка".

Уся сума була спрямована на погашення заборгованості по компенсації різниці в тарифах на послуги з теплопостачання перед "Київенерго".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ