Заради метро вирубають частину нацпарку "Голосіївський"?


Для добудови Куренівсько-Червоноамійської гілки київського метрополітену до  станції "Теремки" планується вирубка 493 дерев. Серед них – 113 на території національного парку "Голосіївський".

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Національному екологічному центрі України.

Науковці переконані, що потреби вирубати дерева на заповідній території нема, а проект переслідує зовсім інші цілі.

Як повідомлялось раніше, Генеральний план Києва передбачає розміщення на території заповідного урочища "Теремки", що входить у національний парк "Голосіївський" депо метрополітену.

"На даному етапі розмови про варіант його розміщення на місці заповідного лісу припинились, проте спроби вирубати заповідне урочище під виглядом будівництва метро не припинились", - кажуть екологи.

Заради технічної дороги знищть ліс? 

Нині хочуть рубати дерева, щоб провести технічну дорогу для проїзду техніки до будмайданчика вентиляційної станції метро.

Попри те, що метробудівці мають всі акти обстеження і погодження, керівництво нацпарку "Голосіївський" та Інститут зоології імені Шмальгаузена НАН, що є користувачем урочища "Теремки", виступили проти такого проекту.

На думку науковців, будувати технологічну дорогу за рахунок заповідного лісу є неминучим пошкодженням природних  комплексів національного парку. Відповідно, для прокладки дороги доцільно знайти інші варіанти.

"Виняткової необхідності будувати об'їзну дорогу саме через заповідний ліс нема. Ми переконані, що даний проект є спробою відірвати від  заповідного лісу "золоті" ділянки вздовж дороги. Метро збудують, а лісу вже не  буде", - сказав заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

Він додав, що до всього, метробудівці порушать указ президента про створення національного парку.

Національний екологічний центр вже направив свої звернення до президента.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ