Київрада заклала акції "Хрещатика" під кредит


Київрада затвердила кредитний договір з ПАТ "Державний ощадний банк України", згідно з яким місто для отримання кредиту в розмірі 350 мільйонів гривень передасть "Ощадбанку" свій пакет акцій у банку "Хрещатик".

За прийняття такого рішення на засыданны 29 грудня проголосували 88 депутатів, повідомляє УНІАН.

Доповідач з питання заступник голови КМДА Руслан Крамаренко нагадав, що місто бере внутрішній кредит у розмірі 350 мільйонів гривень, щоб придбати 77 тролейбусів для КП "Київпастранс".

За його словами, уже відбувся конкурс з визначення банку, який надасть столиці відповідну позику, його виграв "Ощадбанк". Кредит надається під 15% річних, з яких 7,5% ставки буде компенсовано з держбюджету.

На брифінгу перед початком сесії секретар Київради Галина Герега зазначила: "Я хочу сказати про забезпечення цієї кредитної угоди. Ми змушені віддати 25% акцій банку "Хрещатик", тому що треба оперативно це зробити. Після того як тролейбуси будуть виготовлені (на підприємстві "Богдан"), вони будуть передані в заставу замість цього пакету".

Як відомо, 6 жовтня Київрада дозволила столиці отримати внутрішній кредит у розмірі 350 мільйонів гривень на оновлення рухомого складу "Київпастрансу".

Згідно з рішенням, місто мало взяти кредит терміном на три роки з відсотковою ставкою, що не має перевищувати 14,8%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ