Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4efaeb76b9824/
Українська правда
Київ

Мера Києва оберуть у липні?

28.12.2011  11:12

Вибори мера столиці можуть відбутися не восени (одночасно з виборами в парламент), як передбачалося, а вже в липні.

Такий варіант зараз обговорюють у кулуарах Верховної Ради, пише "Сегодня" з посиланням на політолога Вадима Карасьова.

За його словами, виграє від цього нинішній голова КМДА Олександр Попов. Адже невідомо, якою буде осінь, протестні настрої будуть розігріті перед парламентськими виборами, самого Попова будуть асоціювати з партією влади.

"Вибори можна розвести. Тим більше на тлі проведеного чемпіонату по футболу, що стане плюсом для Попова. У липні місто порожнє, немає студентів — головних прихильників його конкурента Кличка", — сказав Карасьов.

Сам Попов поки цю тему не коментує: "Вибори будуть тоді, коли вирішить парламент".

Видання відзначає, що на вибори голова адміністрації Києва йде з метою знову об'єднати повноваження голови адміністрації й мера столиці.

"Моя участь у виборах — це бажання об'єднати ці дві посади. Сьогодні це в компетенції президента, він може прийняти таке рішення. Я вважаю, що в ідеальному варіанті керівник такого міста повинен мати всі повноваження", — сказав нам Попов.

Головний суперник Попова Віталій Кличко вважає, що вибори потрібно проводити навіть у березні-квітні 2012 року.

"Вони думають, що любов українців до футболу змусить киян полюбити владу. До того ж літо — пора відпусток, а значить і низька явка виборців, ідеальний час для фальсифікацій. Влада повинна була провести вибори ще восени 2011 року, однак, закрила очі на відсутність мера. Тому вибори треба проводити, якомога швидше", — переконаний політик.

У той же час опозиція, яку в Київраді представляє БЮТ, говорить, що потрібно домовитися про єдиного кандидата.

"Чотири опозиційні сили — БЮТ, Партія "Удар" Кличка, "Свобода" і "Фронт змін" повинні домовитися про єдиного кандидата, тоді в них є шанс перемогти, вигравши вибори в Олександра Попова", — сказав депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

Коли саме будуть вибори, залежить від парламенту. У Партії Регіонів дуже скептично оцінюють перспективи проведення виборів у липні.

Однак нардепутат, перший заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак не виключає, що вибори мера Києва можуть відбутися раніше жовтня 2012 року.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.