Кияни не знайшли обіцяних ялинок по 50 гривень


Мінімальна ціна натуральної ялини або сосни на більшості ялинкових базарів столиці стартує від 150 гривень, що втричі перевищує "цінові" прогнози Київської адміністрації.

Цього року на столичних базарах ціни на ялинки зросли на 10-15%, пише "Київ. Коментарі".

Так, на Лівому березі метр натуральної ялинки коштує від 130 гривень, тобто дерево середнього розміру можна придбати за 200-220 гривень, відзначає видання.

Середнього розміру натуральна сосна коштує близько 190-200 гривень.

До речі, такі ціни існують не тільки на стихійних базарах, а й в офіційних точках продажу, список яких раніше був оприлюднений Головним управлінням з питань внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА.

Подібної цінової політики дотримуються ялинкові базари і на Правому березі столиці. Зокрема, в Оболонському районі. Багато покупців обурено вимагають від продавців продати їм ялинку за 100 гривень, як обіцяли в ЗМІ київські чиновники.

Як відомо, раніше начальник відділу організації торгівлі Головного управління торгівлі та побутового обслуговування населення Вікторія Шутенко спрогнозувала, що натуральні ялинки і сосни на ялинкових базарах обійдуться киянам у 45-70 гривень.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ