Киян просять серйозно поставитись до карантину зі сказу


КП "Центр ідентифікації тварин" звертається до киян з проханням серйозно поставитися до вимог епізоотологів у зв’язку з випадками сказу у Києві.

"Сказ – одине з найнебезпечніших інфекційних захворювань, спільних для людей і тварин. Ця хвороба важко піддається лікуванню. Зараз карантин оголошено в трьох районах міста Києва: Подільський, Оболонський, Дніпровський. Прилеглі райони вважаються загрозливою зоною", йдеться в повідомленні.

У Центрі наголосили, що всі, хто сумніваються в небезпеці сказу, можуть звернутися до вагітної жінки, яка постраждала від укусу скаженої безпритульної собаки.

"Тепер важко щось казати про її долю і долю дитини. На місці цієї жінки могла опинитися будь-яка інша людина, яка ходить по Києву", - сказала голова Асоціації спеціалістів ветеринарної медицини Оксана Рудь.

За її словами, зараз існує загроза для людей, адже у Києві велика кількість безпритульних собак, які бігають зграями і можуть швидко розповсюджувати інфекцію.

"Під час впровадження карантинних обмежень кияни повинні усвідомлювати загрозу і вживати всіх необхідних попереджувальних заходів: вакцинувати своїх тварин проти сказу в усіх державних ветеринарних клініках, якщо цього ще не зробили впродовж року. Щеплення безкоштовне", додали у Центрі.

Адреси клінік, де можна зробити щеплення:

вул. Гвардійська, 20

вул. Бальзака, 96

вул. Райдужна, 67

вул. П. Дегтяренка, 3

вул. Кіквідзе, 34-б

вул. Волинська, 12

вул. Жмеринська, 5

вул. Добрузька, 8

Детальнішу інформацію про вакцинацію безпритульних тварин можна отримати в КП "Клініка ветеринарної медицини" за телефоном: 515-09-16; консультації щодо вакцинації домашніх тварин – за телефоном гарячої лінії: 332-12-34.

Власникам тварин радять скоротити час вигулу собак, вигулювати тварину обов’язково на повідку, уникати контактування собаки з іншими тваринами.

Батьки особливо пильно повинні стежити за дітьми, у яких починаються зимові канікули.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ