Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ef4863f53c91/
Українська правда
Київ

Карантин зі сказу ввели уже в трьох районах Києва

23.12.2011  14:46

На території Подільського, Оболонського та Дніпровського районів Києва введено карантинні обмеження через зафіксовані випадки захворювання тварин на сказ.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак під час засідання протиепізоотичної комісії.

"Сьогодні ми маємо три випадки сказу у тварин, йдеться про дві собаки та кота. Вирішено терміново провести імунізацію тварин проти сказу у зоні карантинних обмежень", – сказав чиновник.

Також він доручив Головному управлінню ветеринарної медицини, КП "Центр ідентифікації тварин" та районним держадміністраціям провести роз’яснювальну роботу серед населення про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики і боротьби із хворобою.

Крім того, упродовж карантинних обмежень, які триватимуть 60 днів, забороняється проведення виставок собак і котів.

"Вакцинацію тварин проводитимуть ветеринарні клініки безкоштовно. Ситуація цілком контрольована, у нас є достатня кількість медпрепаратів. Вакцина є і для людей, і для тварин. У зоні карантину буде застосований жорсткий контроль за тваринами, це стосується як безпритульних, так і домашніх улюбленців. Дільничні інспектори перевірятимуть наявність довідки про вакцинацію", – наголосив Мазурчак.

Крім того, КП "Притулок для тварин" доручено активізувати роботу з відлову безпритульних тварин у зонах карантинних обмежень та розмістити їх у притулки для перетримки та спостереження.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.