На Нивках відкриють океанаріум, а в парку Слави – оглядові майданчики



Столична влада вирішила навести лад у місцях, які найчастіше відвідують кияни та гості міста. Так біля пам’ятника засновникам Києва у Наводницькому парку з'явиться озерце і  зазвучить марш Мендельсона, а в парку Слави побудують два оглядові майданчики.

Про це пише "Сегодня".

"Проекти були заморожені на час через відсутність фінансування. Але зараз їх реалізувати цілком реально, Попов сказав, що вони потрібні", — сказала гендиректор "Київпроекту-5" Наталя Родичкіна.

Вона додала, що, зокрема, перед пам’ятником засновникам Києва збудують водойму прямокутної форми.

"Гладь води перед пам'ятником буде подвоювати ефект відбиття. Також з'явиться різнобарвне вечірнє підсвічування й музичний супровід — марш Мендельсона, що цілком виправдано в цьому місці. Зараз фонтан у цьому місці без води й підсвічування", — сказала Родичкіна.

Крім того, за її словами, у парку "Нивки" біля вулиці Щербакова планують звести дві скляні висотки, а поруч океанаріум і тропікаріум.

 

"У будинках будуть офісно-торговельні приміщення. Місто залучить інвестора, який сам вибере, що там буде. Цілком можливо, що виставочні зали, галереї", — додала Родичкіна.

Над озером на Нивках з'явиться оглядовий майданчик з левиними головами, з яких в озеро буде литися вода. Тут же відкриють атракціони, наприклад, катання на човнах і катамаранах.

Гроші на реконструкцію парку, за словами Родичкіної, закладені в програму парків на наступний рік.

З'являться оглядові майданчики і в парку Слави. Вони були передбачені ще при закладці парку, але так і не відкрилися досі.

Усі фото Сегодня 

"Заступник голови КМДА Олександр Мазурчак бачив ці проекти й сказав, що до Євро їх треба виконати", — сказала Родичкіна.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ