Малюки в дитсадках залишаться без їжі?



Фото vu.ua

У дитячих садочках столиці виникла складна ситуація з постачанням продуктів.

Усе через те, що бюджет заборгував постачальникам харчування 30 мільйонів гривень, пише "Сегодня".

Батьків вже попередили: з нового року за харчування доведеться платити по повній або ж давати дітям пакуночок з їжею.

"Нас уже попередили, що з нового року доведеться оплачувати харчування повністю – 320 гривень, хоча зараз ми платимо 160 гривень (решту компенсував бюджет). Кажуть, що немає грошей. Та й дітей зараз годують рисовою кашею на воді, суп теж часто на воді, і якщо раніше до вінегрету додавали котлетку, то зараз цього немає, давно не давали рибу", - скаржаться батьки з Шевченківського району.

Тим часом у дитсадку №40 на вул. Мельникова кажуть, що проблеми були, але зараз все в порядку.

"У бюджеті не вистачало грошей на оплату продуктів до кінця року. Адже місто оплачує половину вартості: для дітей до 3 лет — 4,55 гривні на день, а за старшого — майже 7 гривень. Але у батьків ми грошей не просили. Самі викручувалися", - запевнили в дитсадку.

Має проблеми з фінансуванням і садочок №74 на Нивках.

Постачальники продуктів кажуть, що бюджет їм заборгував величезні гроші.

"Звичайно, ми продукти все одно возимо, оскільки давно співпрацюємо і розуміємо, що дітей без їжі залишити не можна. Але хотілося б, щоб з нами розрахувалися", - сказали в одній з компаній-постачальників.

За словами заступника голови КМДА Леоніда Новохатька, в кожному районі є заборгованість, причому в деяких доходить і до 2 мільйонів  гривень.

В цілому ж, за словами голови комісії Київради з гуманітарної політики Алли Шлапак, борг за їжу в школах і садках складає 30 мільйонів гривень.

"До Нового року ще два тижні, сподіваємося, що з постачальниками розрахуємося. Але ніхто не має права змушувати батьків оплачувати повну вартість харчування у дитсадку. Це незаконно", - запевнив Новохатько.

У фінуправлінні КМДА сказали, що вже прийнято рішення про виділення субвенції у розмірі 270 мільйонів гривень. Мовляв, саме ці гроші і підуть на погашення боргів. А поки в дитсадках радять батькам давати діткам з собою бутерброд. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ