У Києва заберуть зоопарк?


Київський зоопарк хочуть забрати в державну власність. Про це йдеться в листі, який отримала комісія Київради з питань культури й туризму.

Як повідомляє прес-служба голови комісії Олександра Бригинця, Міністерства екології та природних ресурсів України просить погодити передачу Київського зоологічного парку у державну власність та своє управління.  

На сьогодні Київський зоопарк належить до комунальної власності громади Києва і підпорядкований Головному управлінню екології КМДА. 

"Сьогодні важко сказати, де зоопарку буде безпечніше: в київській чи загальнодержавній власності. Адже і міська, і державна влада роблять багато речей не в інтересах міста. Тому покладатись немає на кого", - заявив Бригинець. 

У листі від Міністерства йдеться про те, що Київський зоопарк треба забрати до державної власності з метою удосконалення його управління, його подальшого розвитку, приведення умов утримання тварин до міжнародних стандартів, а також підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012. 

"Передача Київського зоопарку до держвласності – це спроба відвести голову КМДА Олександра Попова від удару на час передвиборчої кампанії на посаду мера столиці. Для реального рятунку тварин треба не жонглювати зоопарком, а вирішувати його системні проблеми. Кримінальні справи не відкриті, причини порушень не оприлюднені", - сказав Бригинець.

Як відомо, уже кілька років зоопарк є джерелом постійних трагедій і конфліктів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ