Кличко хоче Попова у свідки на суді


Віталій Кличко вимагає залучити голову КМДА Олександра Попова у якості свідка по судовій справі за позовом, котрий подав Леонід Черновецький проти лідера партії "УДАР".

Про це він заявив 19 грудня після засідання Печерського суду столиці.

Як відомо, мер Києва вимагає від Кличка спростувати оприлюднену ним інформацію про 70 мільярдів гривень, котрі були вкрадені у киян.

Однак засідання 19 грудня не відбулося у зв’язку з зайнятістю судді у розгляді іншої справи. Наступне засідання – 18 січня о 9.30.

"Влада не знає, як вийти з цієї ситуації. Адже тепер їй треба довести, що Леонід Черновецький був ефективним мером. Тому процес затягується й буде тривати ще невідомо скільки. До речі, фразу про 70 мільярдів гривень збитків, нанесених Києву, озвучив з трибуни Київради і голова КМДА. Тож ми вимагаємо, аби суд залучив Попова у якості свідка", - сказав Кличко.

Він переконаний, що свої свідчення також повинні надати Кирило Куликов, Микола Томенко та Іван Васюник, оскільки всі вони свого часу очолювали комісії, котрі досліджували діяльність Леоніда Черновецького.

"Документи й висновки цих комісій обов’язково мають бути долучені до розгляду як докази", - заявив Кличко.

Загалом же лідер "УДАРу" з іронією ставиться до позову Черновецького: "Для судового позову про захист честі та гідності, перш за все, потрібно мати такі якості. Судячи з діяльності Леоніда Черновецького, у цьому є великі сумніви".

Сам Черновецький так і не з’явився на судове засідання.

"Це вкотре підтверджує, що мер Києва – особа віртуальна. Він більше року не з’являється на роботі, не приймає громадян, не веде сесії Київради. Нам лише розказують, що він нібито спілкується із кимось по телефону, а документи на підпис йому передають літаком. Це – відверте знущання над киянами й ганьба для міста", - сказав Кличко. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ