Колесніков візьметься за нелегальні маршрутки Києва



Фото gazetavv.com

Міністерство інфраструктури активізує роботу з перевірки нелегальних перевізників Києва.

Як повідомляє прес-служба відомства, до цієї роботи залучать Державну податкову адміністрацію, МВС, Київську адміністрацію та інші структури.

За словами директора Департаменту автомобільного транспорту Дмитра Петухова, необхідно розробити спільний план дій, спрямований на недопущення ухилення від сплати податків автоперевізниками, підвищення безпеки руху, забезпечення виконання закону стосовно перевезення пільговиків тощо.

Так, наразі прийнято рішення, що податківці здійснюватимуть регулярні перевірки нелегальних автоперевізників щодо дотримання ними податкового законодавства, зокрема, у частині обігу готівки, здійснення діяльності на спрощеній системі оподаткування.

ДАІ та Головавтотрансінспекція перевірятимуть осіб, що здійснюють відправлення автобусів зі стихійних місць у Києві, на дотримання норм адміністративного кодексу та ліцензійного законодавства відповідно.

КМДА, КОДА, ДП "Київпассервіс" та ДП "Автоінформ" проводитимуть спільні організаційно-агітаційні та інформаційні заходи, спрямовані на заохочення автоперевізників працювати в рамках закону.

Як відомо, низка столичних перевізників надають послуги з перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів або здійснюють відправку зі стихійних зупинок.

Зокрема, нелегальні маршрутки відправляються з прилеглих зон автовокзалу "Київ" та автостанцій "Київпассервісу", поблизу станцій метро "Житомирська", "Святошин", "Нивки", "Чернігівська", "Лісова", "Харківська", "Либідська", "Палац культури Україна", "Деміївська", "Васильківська".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ