Екс-голова КМДА: Велика кільцева дорога навколо Києва – це маячня


Будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва не може бути ефективним проектом.

Про це в ефірі телепрограми "Детектор ринку" заявив екс-голова КМДА Іван Салій.

 

"Найбільш бредова ідея нашого часу – це Велика окружна дорога в 220 кілометрів навколо Києва", - стверджує Салій.

"Я особисто звертався, при посаді і без посади, до президента та до інших чиновників і пояснював це. Навколо Москви, яка в 5 разів більше української столиці п'ять кілець і найбільш велике 101 кілометр. Навіщо? Це ж не вирішує проблем", - каже екс-керівник київської адміністрації.

За його словами, проект "Велика кільцева дорога" буде реалізовувати не менше двох десятиліть.

"Якщо ми розпочнемо будувати міст через Київське море, то на це піде тільки 20 років боротьби. Водночас, транспортного потоку там же немає. І в цей період ніхто не буде будувати мости в Києві, які нам потрібні сьогодні", - наголошує Салій.

"У Середньовіччі в Парижі було чотири мости. Це у них тоді було, а у нас сьогодні чотири автомобільні мости. В французькій столиці їх зараз під 40", - зазначає екс-чиновник.

На його думку Велика окружна дорога потрібна тільки для того, щоб зв'язати два напрямки: Бориспіль і Бровари, а також житомирський напрямок з одеським.

"Усе інше абсолютно нікому не потрібно, тим більше на такій відстані", - підкреслює Салій.

Як повідомлялося, у вересні прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозував початок будівництва другої кільцевої дороги навколо Києва у 2012 році.

"Київ – досі єдина столиця, де немає окружної дороги. Тому ми вирішили у наступному році, коли звільняться ресурси після Євро-2012, розпочати спорудження окружної", - сказав Азаров.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ