Екс-голова КМДА: місце київського швидкісного трамваю в музеї


У будівництві таких проектів, як столичний швидкісний трамвай, Україна відстає на 40 років.

Про це і ефірі телепрограми "Детектор ринку" заявив екс-голова КМДА Іван Салій.

"Проблема очевидна. Наші чиновники вважають: що якщо бізнесмен приземлився в Борисполі, то він уже має дати хабара за те, що збирається будувати в Україні. За цей період того чиновника десять раз знімуть, і не один проект не реалізується", - наголошує Салій.

За його словами, говорити сьогодні про іноземні інвестиції в інфраструктуру України немає сенсу.

"Ми просто не готові до цього як патріоти, як громадяни, як професіонали, як чиновники. Ми взагалі готові тільки боротися один з одним", - каже екс-голова КМДА.

Експерт також навів деякі цифри розмірів хабарів, які отримують чиновники за замовлення міста.

"На всяких IT-технологіях, де ніхто нічого не розуміє, в проектно-інженерній галузі "відкати" становлять не менше 50%", - зазначає він.

У будівельній галузі, наголошує Салій, цей показник менший.

"Будівельники мають 30% віддати, це як популярно нині казати, "по умолчанію". Це знають всі, тільки вголос про це не говорять", - підкреслює колишній голова київської адміністрації.

"Тому ніколи в Києві не здадуть (в експлуатацію) нормальний швидкісний трамвай. Я бачив подібний проект в Парижі. Після цього можу сказати: всі, хто будував швидкісний трамвай в Києві, мають бути повішані верх ногами на тих стовпах, під якими ходить трамвай", - каже він.

"Ви що думаєте, європейцям можна показувати наш швидкісний трамвай? Він, скоріше, для музею. На 40 років відстали. Оце вам інфраструктура. А скільки було галасу навколо цього проекту, але ж його і до сьогодні не завершили", - додає Салій.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ