Попов влаштував виставу з зупиненням будівництва



У суботу близько пів на першу дня голова КМДА Олександр Попов спробував зупинити будівництво на вулиці Гончара, 17-24. Однак нічого у чиновника не вийшло, бо як тільки він поїхав, робота на скандальній висотці закипіла знову.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише журналіст Ігор Луценко, активіст громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

За словами журналіста, на місці Попова чекали – місцеві жителі, журналісти та близько півтора десятка "фанатів" невідомого походження. Поки голова КМДА був на вулиці Гончара, на будівництві роботи не велися.

Фото автора  

"Якщо направду, Попов міг би на процедуру і не приїздити. Зупинити будівництво у відповідності до ухвали суду – це компетенція відповідної служби Мін'юсту. Участі столичних чиновників у ній не передбачено. Але з цього вирішили зробити театральне дійство", пише Луценко.

 Фото автора 

За його словами, спочатку Попов виголосив промову, що київська влада має намір будівництво таки зупинити, а далі представники виконавчої служби зачитали документ – мовляв, будувати заборонено.

Однак, після цього на будівництві нічого не змінилося. За словами Луценка, забудовники на місці були, але у них "випадково" не виявилось якоїсь там довіреності, щоб в усталеному порядку прийняти повідомлення про судову заборону.

"Попов же пояснив, що неофіційно про заборону зводити хмарочос забудовника вже повідомили, а офіційне вручення рішення суду і т.п. мало відбутися у понеділок", йдеться у блозі.

Місцеві жителі вщерть наскаржилися Попову, що зранку ще йшли інтенсивні будівельні роботи. І що взагалі будують з сьомої ранку до одинадцятої вечора.

Далі голову КМДА повели навколишнім кварталом, на вулицю Стрілецьку, до місця між дисгармонійним будівництвом і Софійським собором.

Там через інтенсивні будівельні роботи навколо почали рухатися грунти, зруйнувалася підпорна стінка сусіднього будинку, через що загинула людина.

Після місця трагедії, Попову продемонстрували панно на стінці одного з будинків авторства Костантниа Скритуцького, зроблене коштом місцевих жителів.

"Попову панно сподобалося, він сказав, що таких треба більше по місту – і після цього сів у свій чорний мікроавтобус і поїхав. "Фанати" плескали у долоні", - пише Луценко.

Коли ж оператори телеканалів повернулися на місце будівництва, щоб відзняти декілька загальних планів для телесюжетів, картини "зупинене Поповим будівництво" вже не було.

"Натомість вертілися крани, робітники клали цеглу, всередині зростаючого бетонного монстра хтось голосно гепав кувалдою, кувалді верескливим голосом підспівувала "болгарка". Приблизно п'ятдесятихвилинний антракт у будівельних роботах закінчився", - підсумував Луценко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ