Київрада затвердила програму "Київ інформаційний" на 2011-2015 роки


15 грудня Київрада затвердила програму "Київ інформаційний" з обсягом фінансування 282,076 мільйона гривень на період 2011-2015 роки.

З цієї суми 196,036 мільйона гривень – це кошти міського бюджету, а 86,038 мільйона гривень – власні надходження муніципальних ЗМІ, повідомляє УНІАН.

Програму планують реалізовувати у два етапи: перший – 2011-2012 роки, що потребує фінансування в обсязі 112,194 мільйона гривень (з яких 62,725 мільйона гривень – у 2011 р); другий етап – 2013-2015 роки з фінансуванням 169,882 мільйона грвиень.

Міська цільова програма "Київ інформаційний"  була розроблена Управління преси та інформації КМДА.

За словами доповідача з питання начальника Управління преси та інформації Оксани Збітнєвої, Програма передбачає конструктивну співпрацю столичної влади із засобами масової інформації.

"Брак уваги до забезпечення одного з найважливіших прав людини — права на інформацію — призводить до того, що ми фактично позбавляємо громадян можливості брати участь у вирішенні важливих соціальних проблем, у прийнятті рішень щодо розвитку міста", - сказала вона.

Збітнєва висловила переконання, що реалізація програми дозволить вивести питання інформування громадян про діяльність органів місцевої влади на новий рівень.

Загалом Програма складається із 4 розділів: електронні та друковані ЗМІ, видавнича справа та офіційний веб-портал Київської міської влади.

Перші два розділи — електронні та друковані ЗМІ — передбачають, у першу чергу, підтримку комунальних засобів масової інформації, створення соціально важливих теле- та радіопрограм для подальшої трансляції теле-, радіоорганізаціями різних форм власності, оприлюднення оперативної інформації про діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, висвітлення офіційних заходів.

Третій розділ — видавнича справа — передбачає друк книжкової продукції вітчизняних авторів, висвітлення виконання рішень Київради та розпоряджень виконавчого органу КМДА.

Планується оновити й офіційну інтернет-сторінку міської влади. Це дозволить оперативніше висвітлювати інформацію та спілкуватися з мешканцями он-лайн.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ