Мешканців столичного гуртожитку викидають на вулицю?


У четвер зранку відбувається виселення педагогів, які проживають у гуртожитку, що належить Київській спеціальній школі соціальної реабілітації по вулиці Білицькій, 13а.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила мешканка гуртожитку Наталя Плохотнюк.

"Сьогодні пришли директор гуртожитку, представниця прокуратури та якісь інші люди. Незаконно ламають двері мешканцям гуртожитку. У мене вдома дочка лишилася. Вона телефонує і каже, що їй погрожують викинути її на вулицю", - сказала жінка.

За словами Плохотнюк, люди вже давно мають проблеми з керівництвом гуртожитку. Нині приміщення спецшколи офіційно перебуває нібито в стані ремонту, хоча ніякого ремонту не відбувається. Дітей з інтернату розкидали по всій Україні, будинок здають в оренду приватним конторкам.

Плохотнюк надіслала запит Міністерство освіти і науки, молоді та спорту з питаннями, куди й з якої причини відбувається виселення жителів. Однак отримала лише відписку, а після всього ще стала отримувати погрози.

"Нас усно попередили, що ми маємо виселитися з гуртожитку. Ми навіть планували переселятися в однокімнатну квартиру до брата. Але мені стали приходити погрози, а за кілька днів ця квартира вщент згоріла", - сказала Плохотнюк.

У четвер вона і дочка пішли на роботу, двері з виламаним замком просто заклеїли скотчем.

Однак нині люди не знають, чи не опиняться їхні речі і вони самі на вулиці.

Гуртожиток, де проживають 12 людей, без попередження відключають від опалення, водопостачання та електроенергії. Людям іти нікуди. 

На звернення в усі інстанції, мешканці гуртожитку, які живуть там багато років, отримують дивну відповідь: "це приміщення не має статусу гуртожитку".  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ