Київська облрада виділила 1,3 мільйона на Skype для чиновників?


14 грудня Київська облрада прийняла рішення про створення системи відеоконференцзв’язку між Київською облдержадміністрацією, райдержадміністраціями та міськвиконкомами області вартістю 1,3 мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", ці кошти будуть виділені з обласного бюджету.

"Таке хворобливе прагнення облдержадміністрації та облради "інформатизувати" свою роботу суперечить такому ж категоричному небажанню керівництва Київської області запровадити відеотрансляції наживо засідань Київської облради, що пропонує "Свобода". Очевидно, справа в тому, що відеотрансляції сесій продемонстрували би громаді Київщини і порушення законів та регламенту з боку керівництва облради", - сказав депутат Андрій Мохник.

Він додав, що замість працювати відкрито, депутати проштовхнули проект на 1 мільйон 300 тисяч гривень, в якому громада Київщини не має нагальної потреби.

"Цей проект – всього лише сумнівна забаганка голови ОДА Анатолія Присяжнюка. Якщо чиновникам потрібно порадитися, селекторну нараду можна проводити за допомогою телефонного зв’язку або Інтернету (для аудіоконференцій швидкості українського інтернету цілком достатньо", - додав Мохник.

За його словами, по суті, обласна рада виділила 1 мільйон 300 тисяч гривень на встановлення на чиновницьких комп’ютерах Skype-у, який є безкоштовною програмою відеоконференцзв’язку.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ