На вулицях не має бути безпритульних тварин, - мерія


Керівництво київської міської адміністрації переконане, що на вулицях міста не має бути безпритульних тварин.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба мерії.

"Курс міської влади спрямований на гуманне поводження з тваринами. Ми плануємо довести кількість стерилізацій до 6 тисяч тварин і вже у наступному році ми стабілізуємо їхню популяцію", – запевнив чиновник.

За його словами, тварин поступово забиратимуть з київських вулиць та розміщуватимуть у притулках, інших тварин будуть стерилізувати, адаптувати та закріпляти за волонтерами.

Зокрема, з цією метою у наступному році в межах міста буде побудовано притулок, розрахований на 1,5 тисячі тварин. Крім того, столична влада сприятиме розширенню громадських притулків, кожен з трьох існуючих опікується майже 1000 тварин.

"Упродовж 2-3 років проблему безпритульних тварин буде вирішено. Ми дотримуватимемося гуманних методів, якими сьогодні користується вся Європа", – сказав Мазурчак.

Також він додав, що Київська адміністрація налагоджує співробітництво з міжнародними громадськими організаціями захисту тварин та вивчає досвід європейських держав у вирішенні проблеми безпритульних тварин.

Зокрема, 13 грудня Мазурчак їздив в Одесу, де у травні 2005 року Німецький Союз захисту тварин відкрив Центр захисту і кастрації тварин. Наразі він успішно працює. За 6 років у центрі було простерилізовано 26 тисяч собак. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ