Київрада затвердила стратегію розвитку Києва до 2025 року

15.12.2011  11:21

1 2 3 4 5
Основні пункти Стратегії розвитку Києва

Київська міська  рада затвердила Стратегію розвитку Києва до 2025 року.

За таке рішення на засіданні 15 грудня проголосували 89 депутатів.

Представляв стратегію голова КМДА Олександр Попов. Однак, він лише обмежився фразами про прозорість влади, спільну роботу з громадськістю і захмарні інвестиції і гаслами.

"У нас немає права на помилку, ми повинні приймати лише вірні рішення. Перед тим, як винести стратегію на голосування, ми організували велику роботу щодо залучення киян до відпрацювання тих пропозицій, які на їх думку повинні увійти в стратегію", - розпочав чиновник.

Він нагадав, що місто отримало близько 7 тисяч пропозицій, "кожна з них буда розглянута, а близько 50% були включені в стратегію".

"Це є спільний творчий документ, підготовлений, не тільки фахівцями, а перш за все киянами. І це є об’єктивний факт!", - переконував Попов.

Він додав, що основною роботою Київської адміністрації надалі буде напрацювання остаточного варіанту бізнес-пропозицій для інверсорів.

"Сьогодні ми активно проводимо консультації щодо можливого залучення іноземних інвестицій. Ми вже на сьогоднішній день маємо відповідні контакти і пропозиції. На 29 березня наступного року ми готуємо проведення міжнародного інвестиційного форуму, де Київ представить низку інвестиційних проектів. На сьогодні їх вже є 130, згодом буде значно більше", - сказав Попов.

Він додав, що має намір також представити і затвердити Стратегію Києва у Кабінеті міністрів та Верховній Раді.

Після виступу депутати один за одним стали розхвалювали стратегію, мовляв, остаточний варіант значно кращий за початковий.

Не підтримали Стратегію лише депутати фракції "Удар". Пояснили це тим, що хоч стратегія і має багато хороших моментів, у реальність її виконання, вони не вірять.

"Інвестиції у 80 мільярдів євро – сума дуже амбітна. Якщо приймати стратегію, то значить брати на себе відповідальність, що вона буде виконана. А як не буде виконана, то ми обманемо киян. Сьогодні стратегія носить декларативний характер, є передвиборчим піар-ходом. Бо нема звіту про попередню стратегію, про діючий генплан. Але до 2025 року далеко, а вибори уже завтра, то зрозуміло, що її виносять сьогодні. Але ми бачимо цей документ нереальним", - сказала депутат фракції "Удар" Наталія Новак. 

Як відомо, громадськість не задоволені Стратегією розвитку міста та новим Генпланом Києва до 2025 року. Активісти переконані, що таким чином влада має намір узаконити попередній дерибан землі і забудувати зелені зони міста.

 Стратегія розвитку Києва. Презентація з сайту КМДА

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ