Дітлахів із садків потіснили перукарні і ЖЕКи



Фото sunfood.com.ua

У столиці катастрофічно бракує дитячих садків, адже у багатьох із них розташувалися офіси фірм, перукарні, салони краси та ЖЕКи.

Біда в тому, що свого часу влада віддала в оренду мало не третину приміщень дитсадків.

Зараз чиновники нарешті схаменулися і обіцяли 25 садків повернути дітям, однак не всі орендарі хочуть залишати насиджені місця, повідомляє СІТІ.

Кияни бідкаються, що дітей в садок треба записувати мало не з народження, інакше місця не вистачить.

У садку на вулиці Мате Залки осів Київський славістичний університет.

"Сюди моїх троє дітей ходили. Садок прекрасний. А зараз ми дивимося на все це і просто дивуємося, куди дивиться наше керівництво", - сказала жителька оболоні Ольга Шульга.

В оренду дитсадок здали ще 12 років тому. Київський славістичний університет зробили у приміщені ремонт і… взялися за будівництво. Нині над садком звели ще один поверх без дозволу Головархітектури і пожежників.

Хоча в університеті все це називають лише "реконструкцією".

"Це не є поверх. Це мансарда, дах, який пристосований для навчання. Тобто ми нікого не виганяли звідси. Але оскільки приміщення стояло безгоспне і не могло бути використане за своїм призначенням, його передали в оренду", - сказав проректор славістичного університету Микола Загной.

За даними телеканалу, тільки в Оболонському районі з десяток таких закладів. Нині на кожні 100 місць у садках претендує 108 діток.

Однак біда не тільки в тому, як повернути приміщення назад, проблема в тому, що дитячі заклади були самовільно переплановані орендарями.

"Ми зіткнулися з тим, що орендарі допускалися перепланувань. Відповідно переплановані дитсадки. Зроблено це незаконно. І сьогодні стоїть питання, хто ж поверне те планування, яке відповідало вимогам дитячого навчального закладу", - сказала голова комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак.

Така ситуація, зокрема, з дитсадком №617 на Оболоні, який понад 10 років ділить приміщення з ЖЕКом.

"Подивіться хоч сюди – на вхід. Там має бути роздягальня, вхід і ще декілька приміщень. Як це перебудувати? Немає вже ні пожежних драбин, вони за 13 років кудись поділись", - бідкається директор дитсадка №617 Тамара Гармазій.

Хоча їй іще пощастило – комунальники вирішили переїхати з приміщення на Героїв Сталіграда, тож тепер воно дістанеться дітям.

За офіційними даними, 474 дитсадки Києва відвідують близько 85 тисяч дітей.   

Своєї черги на місце під дахом дошкільного закладу очікують 6 тисяч малюків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ