Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ee8a8f2a22e4/
Українська правда
Київ

Попов таки здав Софію?

14.12.2011  14:47

Будівництво у буферній зоні Софії не зупинять, а лише обріжуть кілька метрів висотки.

Про це пише у своєму блозі на "Українській правді" активіст громадської організації "Збережи старий Київ" Ігор Луценко.

За словами блогера, нещодавно Київська адміністрація приєдналась як третя сторона у судовому процесі "кияни проти забудовника на Гончара 17-23".

Згодом з'явилося повідомлення, що голова КМДА Олександр Попов дотримався слова у справі вирішення проблеми з вказаною забудовою.

""Видатна перемога" полягає у тому, що забудовник після розмови з Поповим буцім знизить висоту будинку з 42 до 36,6 метрів. По-перше, вітаємо Попова з програшем. Справа в тому, що у тому скандальному проекті висотність все життя була саме 36 з лишнім метрів! Нижче – ескіз, котрий РОКАМИ переходить з публікації в публікацію з приводу Гончара 17-23", - пише Луценко.

До того ж, додає блогер, "повідомлення про "перемогу", відбулося після того, як він особисто передав голові КМДА копію рішення суду про призупинення будівельних робіт на об'єкті.

"Як я прогнозував, навіть при наявності судових підстав призначений Януковичем начальник КМДА не спромігся щось зробити з будівництвом. Сумно бачити, що найпесимістичніші сценарії повторюються буква у букву", - пише Луценко.

За словами активіста, найголовніше те, що будівля, заввишки 36,6 метра на 25 метрів стирчатиме над кварталом.

"Будівництво мало бути узгоджене з ЮНЕСКО оскільки це буферна зона пам'ятки всесвітнього значення, номер 527. Станом на сьогодні ЮНЕСКО не давало свого погодження. Та й ніколи не дасть на таке височенне одоробло", - переконаний Луценко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.