На бульварі Лесі Українки можна провалитись під землю?


Столичні дигери знайшли місце в центрі Києва, що може провалитись під землю. Воно знаходиться в районі вул. Мечникова та бул. Лесі Українки.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили дослідники столичних підземель.

За словами дигера Михайла Сторожука, колектор Прозорівський – один з найбільших та найстаріших колекторів Києва, у ньому зливаються дві річки – Клов та Хрещатик, а далі він впадає в Либідь.

"Незважаючи на те, що він проходить майже під самим центром міста, цей колектор довгий час залишався найкрасивішим, та недоторканим, завдяки чому став найбільш популярним місцем підземних мандрівок в Києві. Проте зараз ситуація змінилась. У колекторі стоїть задушливий, сморідний туман. На підлозі – острівки з туалетного паперу та людських фекалій", - розповів дигер.

Він додав, що все це – результат діяльності двох несанкціонованих фекальних врізок.

"Власник першої – невеличкий магазин на  вулиці Мечникова 10/2. Але ця невеличка трубка з відходами – ніщо у порівнянні з іншою смердючою врізкою", - розповів Сторожук.

 Фото Михайла Сторожука

За його словами, поряд з врізкою, склепіння колектору тріснуло, ймовірно, від теплої пари, та з нього звисає сира земля.

"А десь над ним – дорога. Якщо тріщина розшириться, автівки ризикують опинитись глибоко під землею в переповненому фекаліями колекторі", - сказав Сторожук.

Як відомо, не так давно, подібну загрозу дигери виявили біля метро Нивки. У результаті тижневої праці МНС загрозу ліквідували.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ