Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4ee888ddbfcaf/
Українська правда
Київ

Під Києвом дарують земельні ділянки по 3 мільйони?

14.12.2011  12:30


Фото з ЖЖ

Депутати Броварської міськради подарували 1,73 гектари землі громадянину з села Велика Бубнівка Черкаської області, який навіть гадки не мав про такий "презент".

Про це "Українській правді. Київ" заявив голова громадської організації "Прозоре суспільство", депутат Броварської міськради Павло Різаненко.

За його словами, у березні 2010 року за таке рішення проголосувала більшість міської ради.

А 20 жовтня 2011 року затвердили проект землеустрою щодо зміни цільового призначення на землі промисловості для будівництва складів 70-річній бабусі, місцезнаходження якої виявити не вдалося, ні бажаючим розібратися у законності цього питання, ні правоохоронним органам.

"Виявилося, що нібито ця жінка Паламарчук Г.І. звернулась до Броварської міськради за зміною цільового призначення земельної ділянки, площею 1,73 гектари в районі заводу "Торгмаш", яку вона отримала у власність згідно з договором купівлі-продажу, укладеним між нею та Подгорним Владиславом Ігоревичем. Останній, у свою чергу, діяв на підставі довіреності від імені Анатолія Фесуна – того самого первинного власника земельної ділянки з села Велика Бубнівка", - розповів депутат.

Однак, коли представники "Прозорого суспільства" звернулись до Фесуна, то отримали усну відповідь, що ділянку, у розмірі 1,73 гектари він не отримував, із клопотанням до Броварської міської ради не звертався і довіреності громадянину Подгорному В.І. не видавав.

"Більше того, цей чоловік дізнався про те, що "отримував" землю від правоохоронних органів, які розслідували дану справу", - сказав Різаненко.

За результатами громадської експертизи, було виявлено, що 1,73 гектари землі, які належать броварській громаді, віддали задарма, незважаючи на те, що нормативна оцінка земель в промисловій зоні складає, як мінімум, 2 тисячі доларів за сотку. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.