Генплан Києва не встигнуть прийняти до нового року?


Голова Київської адміністрації Олександр Попов наполягає на активізації громадського обговорення Генерального плану міста.

Відповідну вказівку він дав своїм заступникам, керівникам структурних підрозділів та головам райдержадміністрацій, повідомляє прес-служба мерії.

"Ми практично завершили роботу над Стратегією розвитку Києва до 2025 року. На часі – затвердження Генплану міста, ключового інструменту реалізації Стратегії. Тож зараз необхідно докласти максимум зусиль для активізації громадського обговорення документу", – підкреслив Попов.

Він додав, що зараз уже готовий відповідний проект від Інституту Генплану, але він потребує коригування.  

Зважаючи на це, голова КМДА доручив до нового року розробити графік громадського обговорення Генплану столиці і оприлюднити його, аби всі, хто бажає, мали змогу долучитися до дискусії.

"Кожний трудовий колектив, кожна громадська організація, кожний будинковий, квартальний, районний комітет має ознайомитися з цим документом та надати свої пропозиції", - сказав Попов.

Таким чином, за його словами, влада зможе "очистити Генеральний план від зазіхань на землі та майно київської громади.

"Упевнений, жоден меркантильний інтерес не проскочить скрізь широкі громадські обговорення за участю мешканців міста, журналістів, активістів громадських організацій та представників органів самоорганізації населення", - сказав Попов.

Водночас, громадські організації і просто столичні активісти заявляють, що насправді міська влад робить усе можливе і неможливе, аби не допустити їх до обговорення Стратегії розвитку міста і самого Генплану-2025.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ