Німці допоможуть Києву з безпритульними тваринами



Фото zoo-log.ru

Німецький союз захисту тварин допоможе українським містам гуманними методами врегулювати ситуацію з бездомними тваринами.

Про це на прес-конференції у понеділок заявили президент Німецького союзу захисту тварин Томас Шредер та почесний президент Німецького союзу захисту тварин Вольфганг Апель, повідомляє УНІАН.

Зокрема, вони зустрілися з представниками київської влади та обговорили можливість реалізації у столиці програми регулювання кількості бездомних тварин.

За словами Шредера, голова Київської адміністрації на зустрічі повідомив, що наразі влада розробляє подібну програму.

"У межах міста буде побудовано новий притулок для тварин. Ми запропонували пану меру співпрацю, а також контроль. Також ми разом будемо шукати шляхи переконання власників тварин приводити своїх тварин на стерилізацію і забезпечувати тварин, власники яких не можуть оплатити обробку, за допомогою спонсорів та підтримки держави безкоштовно проводити такі операції", - сказав президент Німецького союзу захисту тварин.

Він також наголосив на необхідності виховання у громадян гуманного ставлення та співчуття до вуличних тварин, щоб припинити масові отруєння та вбивства безпритульних псів.

Як зазначив Апель, за даними влади Києва, на даний момент на вулицях столиці живе 12 тисяч бездомних тварин.

"У принципі це дозволяє нам дуже швидко вирішити проблему. Також ми хочемо повідомити, що з Києва піде сигнал в інші міста України, і програма буде поширюватись. Керівництво нашої програми найближчим часом відвідає також Львів, Донецьк та Харків", - зазначив Апель.

Як пояснила президент Асоціації зоозахисних організацій України Ася Серпінська, в рамках спільної програми, про яку зараз йдеться і яка буде реалізована, буде розроблений проект відкриття у Києві стерилізаційного пункту за кошти німецької громади.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ