Міст Кирпи коштував залізниці 8,5 мільярда



Фото metrobuildivec.livejournal.com

Будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро у Києві, відомого як Міст Кірпи обійшлося Державній адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" у 8,5 мільярда гривень.

Про це заявив гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак, пише Кyiv.comments.ua з посиланням на УНІАН.

"Усього за сім років цей міст обійшовся "Укрзалізниці" у 8,5 мільярда гривень. Жодна залізнична адміністрація не несе такого навантаження", - сказав Козак.

За словами гендиректора "Укрзалізниці", остання виплата за кредит у розмірі 700 мільйонів доларів, взята відомством у "Дойче Банк АГ" на будівництво моста, сталася у жовтні 2011 року.

"У жовтні "Укрзалізниця" повністю розрахувалася з "Дойче Банком" за кредитні кошти, узяті ще у 2004 році на будівництво залізнично-автомобільного мосту через Дніпро. Виплатили останні 40 мільйонів доларів", - сказав він.

Як відомо, "Дойче Банк АГ" надав на будівництво мосту кредит терміном на 7 років за відсотковою ставкою Libor + 6,5% річних.

Будівництво мосту було розпочате у 2004 році і завершилося у 2011 році. У рамках проекту були виконані роботи з облаштування залізничної складової мосту, естакад правобережного і лівобережного підходів і Березняківського шляхопроводу, а також автомобільного проїзду з лівого на правий берег і з правого на лівий.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ