Столичні лікарі бояться їхати до пацієнтів



Фото sug.kiev.ua

Лікарі "швидкої" жаліються, що працюють на свій страх і ризик.

За словами головного лікаря "швидкої" Анатолія Вершигори, останнім часом кількість нападів на лікарів збільшилася, пише "Сегодня".

"Ми навіть на міліцію іноді понадіятися не можемо. Нас викликають на якусь бійку, де повно неадекватних людей. Але ми на місце приїжджаємо раніше, ніж міліція", — розповів один з лікарів "швидкої".

Інші зізнаються, що серед медиків "швидкої" є навіть свій "чорний список". Якщо за якоюсь адресою лікар потрапив у небезпечну ситуацію, або він бачить, що тут справжнє наркоманське кубло, то в таку неблагополучну квартиру вже не поїдуть. Або викличуть міліцію, щоб одним туди не входити.

"Одного разу мені довелося їхати на виклик, мене диспетчер попередив, що там явно п'яна компанія. Але відмовитися не можна, людині стало погано. Ми домовилися з водієм, що я входжу туди із включеним мобільним, якщо він почує щось, то відразу викликає міліцію й біжить до мене на допомогу", — розповів лікар Дмитро.

Буває і таке, що наркомани забирають у лікарів з валізки всі ліки.  

Тож поки медики складають "чорний список" неблагополучних квартир, міліція подумує про те, щоб забезпечити їх кнопками екстреного виклику правоохоронців.

Адже тільки цього року було кілька гучних випадків з медиками.

Наприклад, у Дарницькому районі жінка напала на двох лікарів, які приїхали її оглянути — одному вдарила в груди ножицями, в іншого фельдшера жбурнула телефон.

Подібні випадки були і в Деснянському районі.

Найчастіше нападають на лікарів наркомани або алкоголіки. Але бувають і інші причини.  

"Небезпечно не тільки тим, хто працює в бригадах швидкої. У нічний час нападають і на прийомні відділення лікарень, і на травмпункти. Я вже хотів з нового року продумати, як офіційно організувати ночами чергування міліції. Лікарня велика, люди приходять різні", — зізнався головлікар міської клінічної лікарні №1 Ігор Чермак.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ