"Караван" визнали банкротом



Фото socmart.com.ua

Господарський суд Миколаївської області 2 листопада визнав банкрутом ТОВ "Караван", що управляє мережею однойменних гіпермаркетів.

Суд відкрив ліквідаційну процедуру, пише "Комерсант Україна" з посиланням на "Голос України".

Ліквідатором компанії призначено арбітражного керуючого Гаррі Вудуда. Підприємство зареєстроване в Миколаєві, але заявки кредиторів прийматимуться упродовж двох місяців за адресою в Севастополі.

У березні 2009 року ТОВ "Караван" не зміг виконати зобов'язання за облігаціями на загальну суму 190 мільйонів гривень.

Кредитори стверджували, що власники мережі перевели активи на іншу юридичну особу – ТОВ "Адвентіс".

"Проте відповідно до проспекту емісії, джерелом погашення облігацій є виручка від господарської діяльності ТОВ "Караван ", - пояснювали в Українській асоціації інвестиційного бізнесу,  яка представляла інтереси власників облігацій-членів асоціації.

Крім того, ТОВ "Караван", не повідомляючи кредиторів, змінило реєстрацію з київської на миколаївську.

У кінці 2009 року госпсуд Миколаївської області визнавав підприємство банкрутом.

"Через це, незважаючи навіть на судові рішення, ми до цих пір не можемо повернути вкладені гроші", - заявляла в липні голова ради директорів ДК "Інвестиційний капітал Україна" (один із власників облігацій) Валерія Гонтарєва.

Кредитори і цього року продовжували спроби стягнути з боржника вкладені кошти.

Цього літа УАІБ зверталася до прокуратури з проханням розслідувати невиконання компанією зобов'язань перед інвестиційними фондами за облігаціями і навмисне доведення компанії до банкрутства.

Гендиректор ІК "Фіннекс Капітал" і член УАІБ Ігор Когут заявив, що звернення в прокуратуру успіхом не увінчалося.

"Спроби фондів стягнути кошти за допомогою судових виконавців були невдалі. Знайти майно у "Каравану" не вдалося, незважаючи на те що його гіпермаркети досі функціонують", - повідомив Когут.

За його словами, для вирішення цієї ситуації необхідно порушення кримінальної справи і контроль з боку держорганів: "Тільки так можна буде з'ясувати, на які ТОВ тепер зареєстровано майно".

На думку Когута, банкрутство "Каравана" – це спроба виключити підприємство з системи ЄДРПОУ та закрити питання з кредиторами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ