У мерії обіцяють зупинити нахабне будівництво на Позняках


Будівництво багатоповерхового будинку біля дитячого садка №550 на проспекті Петра Григоренка, 20-Б буде зупинено.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Кучук, повідомляє прес-служба мерії.

"Олександр Попов доручив мені терміново вивчити ситуацію навколо даного скандального будівництва, і зараз я з усією впевненістю вам кажу: будинку на цьому місті не буде. Що саме має розміститися на місці колишнього будівельного майданчику – парк, дитячі чи спортивні майданчики – вирішувати вам", – зазначив Кучук під час спілкування з мешканцями мікрорайону.

Також чиновник повідомив, що забудовник упродовж двох тижнів прибере будівельний паркан з цієї ділянки та виконає її благоустрій.

За словами Кучука, керівництво міста переконане, що за підтримки ініціативних небайдужих киян проблема забудов, що не відповідають інтересам мешканців міста буде вирішена швидше.

Як відомо, наприкінці литсопада ХК "Київміськбуд" позапланово вирішив ущільнити забудову мікрорайону Позняки 2 і почав будувати новий 25 поверховий житловий будинок за кілька метрів від дитячого садка.

Після проведення мешканцями акції протесту, 26 листопада забудовник припинив роботи і вивіз техніку з будмайданчика.

Президент ХК "Київміськбуд" Михайло Голиця в розмові з мешканцями мікрорайону спочатку заявляв, що немає жодного стосунку до цього будівництва, а згодом заявив, що приїде з нарадою на будмайданчик і представить мешканцям усі плани і дозволи на будівництво.

Як відомо, коли міська влада пообіцяла боротися з незаконними забудовами, голова Київської адміністрації пообіцяв знести скандальну будівлю біля метро Театральна. Так, припинити зведення торгово-офісного центру, згідно з обіцянками голови КМДА, мали на початку лютого, згодом демонтаж мали провести з 17 по 20 лютого, ще пізніше, згідно з останньою заявою Попова, будівництву мали покласти край у середині червня.

Однак врешті незаконну будівлю "узаконили" і прийняли нібито як подарунок від двох меценатів. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ