Кияни провели марш на захист Києва і перекинули "Попова" через паркан Верховної ради



У Києві відбувся четвертий Марш захисників Києва, направлений проти нового Генерального плану міста до 2025 та на захист Дніпровських островів.

Разом з киянами, на повідку забудовника, вулицями Києва пройшлися лялькові Олександр Попов та Леонід Черновецький.

У кінці акції, кияни перекинули лялькового Попова через паркан до Верховної Ради, оскільки "він призначений без їх згоди і не підходить місту", повідомили активісти.

Кияни знову вийшли на захист міста 

Противники Генплану Києва пройшли маршем від Золотоворітського скверу, центральними вулицями міста та завершили ходу на оглядовому майданчику Маріїнського парку біля вертолітного майданчику.

Учасники маршу проти "узаконення" дерибану

Кияни знову вимагали заборонити прийняття нового Генерального плану міста, який "фактично є узаконенням крадіжок земельних ділянок місцевою владою".

Активісти і просто небайдужі вимагали зупинити знищення Києва 

"Перед тим, як відійти у небуття, депутатський корпус Київради та бізнесмени-друзі нинішньої влади хочуть узаконити все, що награбували. А щоразу збиратися на сесію і протиправно міняти чинний Генплан, який для них як кістка в горлі, їм набридло. Тож крадії вирішили легалізуватися оптом – адже так дешевше – і прийняти Генплан-2025, який був розроблений людьми без досвіду та повноважень. На Марш ми йдемо висміяти це наївне нахабство", - зазначає один з організаторів маршу Ігор Луценко.

 На повідку у "забудовника" йшли "Попов" і "Черновецький"

Іншою вимогою активістів була заборона проведення архітектурного конкурсу щодо забудови Дніпровських островів у Києві.

"Дніпровські острови Києва є регіональним ландшафтним парком, і це фактично останні природні території у Києві. Острови тривалий час не дають спокою міській владі. Цей архітектурний конкурс – це вже не перша спроба їх забудувати. Під видом "концепції збереження" можновладці планують легалізувати будівельні проекти на київських островах", - заявив заступник голови Національного екологічного центру Олексій Василюк.

 Міського очільника, якого кияни не обирали, вирішили перекинути через паркан ВР 

Як відомо, результати архітектурного конкурсу розвитку островів стануть відомі широкому загалу 25 грудня, а проект нового Генплану-2025 планують затвердити вже найближчим часом.

Усі фото Ігоря Сіренка

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ