Вертодром Януковича здадуть вже в березні?



Фото "Сегодня"

Вертолітний майданчик, який будують неподалік від Верховної Ради, можуть закінчити вже у лютому-березні наступного року.

Про це у коментарі "Сегодня" заявив гендиректор компанії "Основа-Солсіф", що будує вертодром, Юрій Карпенко.

Будівельники на майданчику працюють навіть у неділю.

Уже збудована адміністративна будівля, на даху якої будуть приземлятися вертольоти,  також готова частина моста, який вийде до Маріїнського парку.

На тротуарі біля будинку № 9-а на вулиці Грушевського, куди з майданчика виїжджатимуть авто, готуються класти асфальт.

"Продовжуємо рити траншеї, у них прокладаємо кабель, щоб підключити об'єкт до електромережі", - розповів один з робітників Віктор.

Він додав, що це один із завершальних етапів, хоча роботи на самому майданчику ще вистачає.

За словами архітектора Сергія Степанова, який займається розробкою проекту вертодрома, будинок під самим майданчиком буде заскленим, а біля нього висадять квіти.

Попри те, що майданчик от-от здадуть, в Управлінні держохорони, бійці якого охороняють Віктора Януковича, кажуть, що "вертолітна" тема зараз не обговорюється. Мовляв, найближчим часом президент літати не планує.

"Наскільки я знаю, в УДО поки немає пілотів вертольота, які зможуть щодня доставляти президента на цей майданчик. Є варіант взяти їх в інший спецструктурі. Але тут є одне "але" — після недавніх заяв про атаки на владу вимоги до всієї охорони вищих посадових осіб стали суворішими", - розповів один з удошників, який недавно звільнився із цієї структури.  

Видання також відзначає, що нині вертолітний майданчик охороняють пильніше, ніж влітку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ