Проти нового Генплану Києва почали збирати підписи


У Києві понад 100 осіб взяли участь у театралізованій акції протесту проти ухвалення нового Генерального плану розвитку Києва на період до 2025 року.

Її організувала громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, учасники акції висловили недовіру розробникам Генплану – міському голові Леонідові Черновецькому та голові Київської міської держадміністрації Олександрові Попову.

Загалом мітингувальники вимагають провести громадські слухання за участю незалежних експертів та науковців. Вони також вже розпочали збір підписів проти пропонованого владою Генплану.

Як повідомив Радіо Свобода депутат Київської міськради Олександр Бригинець, "ухвалення Генплану легалізує забудову більш ніж 700 гектарів зелених зон та унеможливить проведення архітектурних конкурсів на забудову Дніпровських островів".

За його словами, Генплан також звузить "культурно-мистецьке" середовище Києва, оскільки "легалізує ділянки землі в історичному центрі міста, виділені олігархам-забудовникам київськими чиновниками".

Раніше голова КМДА Олександр Попов повідомив, що проект Генплану найближчим часом доопрацюють, оскільки за час його обговорення влада отримала "велику кількість зауважень та пропозицій".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ