З центру Києва можуть виселити чиновників, у тому числі і Попова?


З центру Києва планують виселити низку державних установ, у тому числі і мерію.

Такий план закладений в стретегіі-2025 року, яку депутати Київради збираються затвердити наступного четверга, пише Сегодня.

 У проекті встановили конкретні строки поетапної децентралізації. Зараз, як сказано у стратегії, установи "займають площу в непристосованих для цього будинках історичного центру".

Переселення має розпочатися у першому кварталі 2015 року, а закінчитися до кінця 2019-го.

За словами експертів, в першу чергу це допоможе позбавити пробок історичний центр.

"Найкраще переносити держ- і адміноргани за межі Києва, потрібно було зробити це вже давно, Адмінцентр не може розміщуватися в історичному центрі. Ми пропонували зробити це в районі міста Українка, там зручне місце. До того ж усім відомо, що більшість чиновників давно живуть за містом", - сказав архітектор Георгій Духовичний.

Інші архітектори пропонували переселити адмінцентр на Рибальський острів та в район "Нижня Теличка".

Однак розробники Стратегії кажуть, що центральним органам влади переселення не загрожує.

"Говорити про те, що підуть всі держструктури, неправильно. Рада, Кабмін, АП залишаться. Виноситимуться фінустанови, офіси, що здійснюють в першу чергу ділові функції, адміністрації, які не є політичним центром країни. Це можуть бути якісь департаменти, комітети, яким не обов'язково перебувати в центрі і які не мають гострого зв'язку з державною вертикаллю", - пояснила архітектор Лариса Скорик, яка входить до громадської ради з розробки "Стратегії.

У свою чергу заступник голови КМДА Михайло Кучук підтвердив існування планів про перенесення ділового центру на лівий берег, "куди можуть переїхати і владні органи".

"Ми підбираємо майданчик під це. Але потрібно не просто звести будівлі і переїхати, а ще зробити дороги, налагодити транспортне сполучення. Піде багато часу", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ