У Попова збрехали про повернуті киянам 1770 га землі?



Фото zabudovi.net

Заява КМДА про повернення киянам 1770 га землі є "окозамилюванням та спробою піаритися на тому, чого ще немає", заявляють екологічні організації.

Так, як стверджують в Національному екологічному центрі, перелік земель, оприлюднений КМДА, містить "дивні розходження у цифрах та площах".

"З самої таблиці видно, що, фактично, суди завершені лише по деяких з перелічених ділянок, загальна площа яких становить 483,46 га. Решта ділянок перебуває на стадії судового розгляду і на даний момент не повернуті у власність територіальної громади Києва", – заявив активіст НЕЦУ Олег Андрос.

"Це видно з формулювань на зразок "триває розгляд апеляційної скарги". Те, що розгляд триває, означає, що сама Київрада, яка в усіх зазначених в таблиці судах є відповідачем, не згодна зі скасуванням незаконного рішення і продовжує "пручатися". Це аж ніяк не є "поверненням земель киянам", - додав він.

Викликає здивування екологів і формулювання останніх пунктів переліку: "Рішення суду/припис прокуратури виконано".

"Яке саме рішення і яким чином виконано? Це питання не розкрите у переліку, так само і як і нинішній статус ділянок", - сказано у повідомленні.

У зв’язку з цим НЕЦУ закликає киян вийти на вулиці та долучитися до Маршу захисників Києва, який відбудеться 10 грудня 2011 р.

Одна з вимог маршу – недопущення поспішного прийняття нового Генплану м. Києва до 2025 р. до моменту скасування всіх протиправних земле відведень, зроблених в період 2002-2011 рр.

Як відомо, у середу КМДА оприлюднила повний список ділянок, які нібито були повернені киянам після незаконної приватизації.

За словами чиновників, загалом у власність громади було повернуто 1770 га землі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ