"Київміськбуд" продовжує нахабне будівництво на Позняках


ХК "Київміськбуд" відновив будівельні роботи біля дитячого садка № 550 на проспекті Петра Григоренка 20-б.

Як повідомили "Українській правді. Київ" місцеві мешканці, 5 грудня робітники прокладали силовий електрокабель для забезпечення електрифікації будмайданчика.

Зранку 6 грудня на паркані було зафарбовано написи і логотипи "ДБК 3" підрядної організації ХК "Київміськбуд".

"Наданий забудовнику припис від Управління контролю за благоустроєм ДРДА про демонтаж будівельного паркану і вивезення побутівок до 8 грудня 2011 року, поки що не виконується", - повідомили мешканці.

Перед цим, 3 грудня, відбулися збори мешканців мікрорайону, на них було зібрано підписи на листах до Головного управління містобудування та архітектури КМДА і ХК "Київміськбуд" та обговорені наступні дії проти забудови.

За словами мешканців, на будмайданчик завітали представники з Управління контролю за благоустроєм ДРДА, вони запевнили, що у них недостатньо повноважень перешкоджати веденню будівництва та намагалися передати припис на демонтаж будмайданчика представникам забудовника.

Також мешканцям було показано копію чинного плану забудови мікрорайону, де на місці неправомірної забудови зазначений дитячий майданчик житлового будинку по просп. Григоренка, 16, який ХК "Київміськбуд" чомусь забув побудувати.

До того ж до Головного управлiння мiстобудування та архiтектури коригування проекту забудови мiкрорайону щодо зменшення площ чи змiни розташування соцiальних об’єктiв в межах мiкрорайону не надавалось.

Як відомо, минулого тижня ХК "Київміськбуд" позапланово вирішив ущільнити забудову мікрорайону Позняки 2 і почав будувати новий 25 поверховий житловий будинок за кілька метрів від дитячого садка.

Після проведення мешканцями акції протесту 26 листопада забудовник припинив роботи і вивіз техніку з будмайданчика.

Президент ХК "Київміськбуд" Михайло Голиця в розмові з мешканцями мікрорайону спочатку заявляв, що немає жодного відношення до цього будівництва, а згодом заявив, що приїде з нарадою на будмайданчик і представить мешканцям усі плани і дозволи на будівництво.

"Схоже, зараз цих планів і дозволів у забудовника просто немає. Наразі офіційної заяви з даного приводу представниками ХК "Київміськбуд" не надано", - заявляють мешканці.

Вони також повідомили, що у суботу, 10 грудня, о 12.00, біля паркану "будмайданчика 2а" (просп. Григоренко, 14) скликаються чергові збори мешканців мікрорайону Позняки-2 для обговорення спільних рішень відносно цієї забудови .

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ