Таксистам обіцяють безкоштовні стоянки, як за Союзу



Фото taxigorod-auto.ru

Мерія має намір наступного року облаштувати спеціальні стоянки таксі на площах і в місцях великого скупчення машин.

Про це Сегодня розповів заступник начальника главку транспорту КМДА Богдан Тимченко.

"Ми розробляємо зараз схему стоянок таксі спільно з Міністерством інфраструктури. Кожна стоянка буде позначена спеціальним покажчиком", - сказав Тимченко.

Стоянок буде близько 50. Більшість з них з'явиться у двокілометровій зоні навколо "Олімпійського", решта - на головних площах, транспортних розв'язках, вокзалах і біля культурних центрів, у місцях великого скупчення людей.

"Також обговорюється питання створення в "кишенях" для громадського транспорту невеликих стоянок для таксі, як це було за Союзу. Там зможе розміститися лише 2-3 машини", - сказали в главку.

Зупинятися в них зможуть тільки легальні таксисти - у кого є ліцензія, вся документація на здійснення перевезень - меддовідки, дорожній лист, а також таксометр, який буде рахувати вартість поїздки.

Таксисти запевняють, що ціна проїзду знизиться з появою стоянок, адже за парковку платити не доведеться.

"Звичайно, проїзд не буде дешевший на околиці, де таксисти стоять і зараз безкоштовно, заїжджаючи у двори або включаючи аварійку. Але люди, які їхатимуть з вокзалів, аеропорту або центру, де година парковки для таксі коштує 10-20 грн, зможуть істотно заощаджувати на проїзді", - сказав голова всеукраїнського профсоюзу таксистів Василь Попик.

За його словами, ціни можна знизити ледь не вдвічі.

А тих, хто буде зупинятися на підняту руку за межами стоянок, можливо, будуть штрафувати, пише газета.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ