Скандальну будівлю на "Театральній" спробують знести через суд?


У Києві створили Клуб друзів Музею історії міста, який має на меті захищати музей і боротися з незаконними рішеннями Київради.

Про це повідомив член Клубу, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Не дивно, що за справу порятунку Музею історії Києва взялась громада, адже він вже багато років потерпає від насильства з боку влади. Зміна міського керівництва лише погіршила ситуацію", - сказав депутат.

За його словами, Клуб виступає проти виселення археологічних фондів Музею історії Києва з Будинку Петра І, в якому і був заснований Музей.

"Крім того, Клуб вимагає надання Музею історичної будівлі в центрі міста, а не приміщення незаконно побудованого потенційно високонебезпечного універмагу на метро "Театральна", - сказав Бригинець.

Він висловив переконання, що через суд Клуб досягне прийняття заборони на розміщення Музею в скандальній новобудові на Театральній, не допустить її добудови, а також зробить все можливе, щоб її взагалі знесли.

"Шкода, що після вчорашнього рішення Київради, це станеться за гроші столичного бюджету, а не за гроші забудовників", - сказав депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ