Попов не має жодного підтвердження "законності" комунальних тарифів, - Кличко


Фракція "УДАР Віталія Кличка" заявляє, що Київська адміністрація вдається до відвертих маніпуляцій, говорячи, що суд підтвердив законність нині діючих житлово-комунальних тарифів.

"Широко розрекламоване міською владою рішення Окружного адмінсуду столиці не стосується розпоряджень КМДА від 31.05.11 №857 та 858. Нагадаємо, що саме їх суд раніше визнав нечинними за позовом  Віталія Кличка", йдеться в повідомленні фракції.

Депутати наголосили, що постанова суду від 24 листопада, на яку посилаються чиновники, стосується 25 другорядних розпоряджень КМДА, котрими встановлювались тарифи для одного або ж кількох окремих будинків.

"Влада просто намагається ввести киян в оману. Чи, можливо, вона вже сама заплуталась у своїх розпорядженнях, тому не може визначити, які з них діють, а які ні? Хоча все це більше схоже на відверті маніпуляції", - заявили депутати і запропонували представникам КМДА продемонструвати рішення суду.

Вони підкреслили, що рішення суду від 24 листопада ще навіть не вступило в законну силу, оскільки позивач (громадянин В. Блащук) подав відповідну апеляційну скаргу.

"Тобто, жодного підтвердження "законності тарифів" Олександра Попова станом на сьогодні як не було, так і  немає", – підсумували в "УДАРі".

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва 31 жовтня визнав незаконними та нечинними два розпорядження КМДА про підвищення житлово-комунальних тарифів з 1 червня 2011 року. Згідно з розпорядженням КМДА, тарифи підвищились у порівнянні з попередніми на 140%, на гаряче водопостачання – на 75%, на холодне водопостачання – на 65%.

Після цього голова Київської адміністрації Олександр Попов заявив, що виконання рішення суду щодо скасування незаконних тарифів на компослуги призведе до зупинки надання цих послуг.

Згодом фракція "Удар" Віталія Кличка (яка виграла тарифний суд) заяивла, що столична влада тисне на апеляційний суд, аби той не скасував незаконні тарифні розпорядження КМДА.

1 грудня прес-служба мерії повідомила, Окружний адміністративний суд Києва підтвердив законність чинних тарифів на житлово-комунальні послуги у столиці.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ