Столичні депутати вирішили захистити Святошинський ліс


Комісія Київради з питань екологічної політики підрахувала, що Коцюбинська та Гостомельська селищні ради незаконно роздали понад 100 га київського лісу.

Про це заяви голова фракції "Республіка Київ" у міськраді Денис Москаль, інформує прес-служба фракції.

"Ці рішення прийняті всупереч чинному законодавству. Адже понад 32 тисяч га лісів Святошинського лісопаркового господарства належать територіальній громаді Києва. Чому ними розпоряджаються селищні ради?", - обурився депутат.

Він зауважив, що нові власники земельних ділянок у столичному лісі уже почали вирубувати дерева, порушуючи природоохоронне законодавство та завдаючи державі значних збитків.

Москаль додав, що екологічна комісія Київради звернулася до Генеральної прокуратури з проханням скасувати незаконно видані селищними радами державні акти на земельні ділянки у столичних лісах та вжити заходів для припинення знищення дерев на цих територіях.

"Ми просимо Генеральну прокуратуру втрутитися у ситуацію, опротестувати незаконні землевідводи на території Святошинського лісопаркового господарства та притягнути до відповідальності спритних чиновників селищних рад, які вирішили збагатитися на столичній землі, та ще й у лісі", - наголосив Москаль.

Також комісія звернулася до Головного управління земельних ресурсів КМДА з проханням прискорити роботи із оформлення лісопарковим господарствам Києва державних актів на землю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ