"Київміськбуд" "ліпить" висотку просто у дворі житлового будинку?



Фото надане мешканцями

ХК "Київміськбуд" вирішив ущільнити забудову мікрорайону Позняки-2 і вже будує новий 25-поверховий житловий будинок за 10 метрів від дитячого садка.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили обурені місцеві мешканці. 

"Згідно з новими планами забудовника, у безпосередній близькості до новозбудованих житлових будинків по просп. Григоренка, 12, 14, 16 і нещодавно відкритого дитячого садка № 550, запланували звести три нові панельні житлові будинки (будмайданчики 2а, 3в, 4а), а на пустирі, перед будинком на просп. Григоренко, 18-а, ще одну багатоповерхівку (будмайданчик 32а), замість запланованого раніше громадського центру", - розповіли мешканці. 

 

Вони додали, що в той же час "Київміськбуд" за 5 років забудови 18-тисячного мікрорайону спромігся збудувати для мешканців лише один соціальний об'єкт – дитячий садок на 260 місць.

 

"Решту об'єктів – а це школа на 1080 учнів із спортивним комплексом, школа на 360 учнів, початкова школа, школа мистецтв, дитячий садок на 260 місць, дитячий садок на 150 місць, поліклініка для дорослих, спортивно-оздоровчий центр, громадський центр, блок обслуговування, центр соціального забезпечення та церква – навіть і не починали будувати", - заявили мешканці.

Коли люди купували квартири, або інвестували в будівництво, вони розраховували, що житимуть в такому мікрорайоні  

Також біля нових багатоповерхівок не збудовано жодного підземного автопаркінгу.

Невідомою залишається і доля мешканців з досі не відселених будинків приватного сектору.

Зі школами і дитсадками 

"Незважаючи на те, що в розпорядженні КМДА №212 від10 лютого 2006, яким весь мікрорайон виділявся під забудову, було чітко вказано збудувати два стартових будинки (на розі Ахматової і Григоренка) і відселити туди всіх приватників. Цього не зробили – відселяли тільки тих, кого безпосередньо зачіпали будинки. З рештою сімей робота по відселенню не ведеться", - сказав Віктор Кавуненко, який також не дочекався відселення.

3 грудня о 14.00 мешканці збираються на чергову акцію протесту.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ